Çemen's
Son Yazılar
Son Yazılar

2019-04-05 16:57:44

El Emeği İle Üretim
Son Yazılar
04
Nisan
Kıymalı Soslu Tereyağlı Erişte Tarifi

 

Kıymalı Soslu Tereyağlı Çemens Erişte Tarifi 

Yapılış ve malzeme olarak makarnayı anımsatan hatta makarna ailesinden olan sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kullanılan malzemesine göre tok tutucu özelliği olan erişteyi öğle ya da akşam yemekleri için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Özellikle Anadolu yöresinde annelerimizin yakın çevresi ile hep beraber toplanarak kışa hazırlık için yaptığı bir makarna türü olan erişte; tek tek açılarak kurutulur ve sonra el ile 2 parmak eninde şeritler halinde kesmesiyle meydana gelir. Kesilen şeritlerde daha sonra bir kaç santimetre uzunluğunda ne çok kalın olacak ne de çok ince olacak şekilde kesilir. Evde yapılmış olan eriştenin lezzeti bir başkadır. Şimdi bu lezzeti denemeniz için mutfağınıza kadar getiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

 

Çemen's Erişte Çeşitleri

Tereyağlı Kıymalı Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 3 su bardağı Çemen's Erişte
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Sıcak su
  • Salça
  • Tuz
  • İsterseniz sevdiğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.

 

Tereyağlı Kıymalı Soslu Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağ teflon bir tavada birlikte eritilir yağı çok yakmadan eridikten hemen sonra
  2. Çemen's Erişteler eklenir ve renk değiştirinceye kadar kavrulur.
  3. Tuz ve üzerini 1.5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  4. Piştikten sonra tel tel oluncaya kadar dinlendirilir.

Kıymalı sosu için: 

  • Çemen's Erişteler orta ateşte pişerken kıymayı teflon bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek istediğiniz kıvama gelecek şekilde pişirerek kavurun.
  • İstediğiniz baharatlardan ekledikten sonra bir yemek kaşığı salçaya yarım bardak su ekleyerek biraz daha kıvam almasını sağlayın. 

 

Dinlenmiş olan eriştelerin üzerine yapmış olduğumuz kıymalı sosu ilave ederek istediğiniz gibi bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

 

NOT: Servis esnasında istenirse üzerine çekilmiş ceviz veya rendelenmiş peynirde serpebilirsiniz…

 

Çemen's Erişte Çeşitleri