Bir Hamur ve Dolgu Malzemesi İle Ne Kadar Farklı Mantı Yapılabilir?

24-05-2023 10:32
Bir Hamur ve Dolgu Malzemesi İle Ne Kadar Farklı Mantı Yapılabilir?


Kökeni çok eskilere dayanan bu lezzetli yiyecek, farklı bakış açıları, çağın gereklilikleri, kültürel farklılıklar ya da etkileşimler, bulunulan coğrafyanın ürünleri gibi faktörlerden dolayı çok çeşitli şekillerde üretilmiştir. Hem bu kadar birbirine benzeyip hem de çokça farklı tatlara sahip olmaları, her birinde damaklarda ayrı keyifli yolculuklar sunmaları da mantının kıymetli bir ürün olduğunu göstermektedir. Mantı yapımında hangi dolgu malzemeleri kullanılabilir?

Kıymalı mantı (Kayseri mantısı)

Tavukgöğsü, nohut dolgulu mantı (Avunya)

Kıyma ve pirinç dolgulu mantı (izmir mantısı)

Patates dolgulu mantı (Hıngel, Çerkes mantısı)

Peynir dolgulu (Purov mantı)

Örnekleri ile beraber, mercimek dolgulu mantılar da sofralarımızda yer almaktadır. Dolgu malzemeleri yörelere göre de farklılık göstermekte olup beslenme alışkanlıkları mantı yapımını etkilemektedir.

Tat Çok Önemli Peki Görsel...

Kişinin önce gözünün doyması gerekir ya hani, işte bazı özel şekilli mantılar midedeki çekim gücüne etki etmektedir. Daha büyük ve dolgun olan mantıların iştah açıcı özellikleri belki de daha yüksek görünebilir fakat minimal mantıların da onlar kadar tercih edilme nedenleri o minimallikte bin bir emeğin olduğu düşüncesi olabilir. Çemen’s Gurme mantılarında görselliği ve lezzeti aynı anda gönül rahatlığıyla bulabilecek ve güvenle tüketebileceksiniz.

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIKLARINDA MANTI’NIN YERİ

Günümüzde beslenme alışkanlıklarımızın farklılaşması, sağlıklı ve doğal beslenmeye yönelimin artması, hazır gıdalardan bizleri epeyce uzaklaştırmıştır. Aynı zamanda yoğun iş hayatı, sosyal aktivitelere daha fazla katılabilme arzusu ya da rutine binmiş alışkanlıklar (spor yapmak gibi), evde yemek hazırlamaya ayrılacak vakti kısıtlamaktadır. Bütün bunların sonucunda aranan şey dışardan alınabilecek, katkısız, taze, doğal, el yapımı, organik, pratik ürünlere ulaşabilmektir. Çemen’s geleneği geleceğe taşıyan tarafına yaratıcı, yenilikçi tarafını da ekleyerek çağa ayak uyduran ürünler yapmaktadır. Tam buğdaylı mantılar ve bunlara ilave olarak sebzeli vegan mantılar günümüz beslenme alışkanlıklarında rahatlıkla tüketilebilecek ürünler olmuştur. Aynı zamanda Çemen’s ürünlerinin çocuk beslenmelerinde de annelerin tercihi olması bu noktada kaçınılmazdır.

Mantı Sunum Şekilleri

Çoğu mantı sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos üzerine tercihen ilave edilebilecek olan baharatlar ile servis edilir. Fakat bazı mantılar yalnızca toz biberli tereyağı ile de servis edilebilir. Tüketim tercihlerinde yoğurt olması mantıyı hem doyurucu hem besleyici hem de sağlıklı bir öğün olarak sunmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.