Artizan Ne Demek ve Artizan Ürünlerimiz Nelerdir?

10-06-2023 15:46
Artizan Ne Demek ve Artizan Ürünlerimiz Nelerdir?

Artizan Ne Demek, Artizan Ürünlerimiz Nelerdir?


Artizan kelime olarak geleneksel metotlar aracılığı ile doğal yöntemler kullanarak bir ürünü üreten ve ona emek veren kişi anlamı taşımaktadır. Bu kavram eskiden sadece alanında maharetli ustalar için kullanılan bir terim iken günümüzde gıda sektörü içerisinde çeşitli ürünlerin hazırlanırken eski yöntemlere bağlı kalarak özenerek hazırlama metodu olarak tanımlanmaktadır.


Anadolu coğrafyasında "El Emeği Göz Nuru” diye yaygın bir deyiş bulunmaktadır. İşte bu deyiş tam da artizan kelimesine uygun deyişlerden bir tanesidir. Biz de Çemen’s Gurme Şarküteri olarak artizan ürünler ve bu ürünleri sizlerle buluşturma noktasında köprü görevi sağlamaktayız ve artizan pastırma ve çeşitleri hakkında sizlere kısa bir bilgi vermek isteriz. Artizan Pastırma ve Artizan Evlik Sucuk; Geleneksel üretim yöntemlerinin kullanıldığı, içerisinde hiçbir kimyasal katkı maddesinin, renklendiricinin, koruyucunun vs. kullanılmadığı tamamen doğal yollarla el yordamı ile üretilen yerel özellik gösteren ve coğrafi tescilli ürünlerimizi temsil etmektedir. Artizan sucuk ve normal sucuk arasındaki fark nedir? diye soranlara da böylelikle kısa bir yanıt vermiş olalım.


Günümüzde "Artizan” kavramı günden güne popüler hale gelmiş olup, çoğu kişi için bir yaşam felsefesi haline gelmiştir. Hele ki endüstriyel ve sağlıksız yeme-içme olayından kaçınanlar için. Kendine has betimleyici tasvirler taşıyan artizan ürünler (artizan evlik sucukta kullanılan baharat oranı, Maraş bölgesinde halk ağzı ile irişkit diye anılan et sucuğu) kendine has tat ve lezzet dokusuna sahiptir. Örneğin Artizan Çemenli Sırt Pastırma hazırlanma esnasında hiçbir şekilde ısıl işlem görmez, ürünü hazırlayan pastırma ustası kurutma aşamasına geçtiğinde doğal güneş ışığından ve  Erciyes Dağı’ndan gelen esintiden faydalanıp ürünü hazır hale getirmektedir. İster kahvaltı sofralarında kullanacağınız pastırma, ister paçanga böreği için malzeme olarak pastırma istersenizde iftariyelik pastırma olarak kullanabileceğiniz artizan pastırma çeşitlerimizi sevdikleriniz ile birlikte afiyet ve sağlıkla tüketebilirsiniz. 


Sizlerde artizan ürünler noktasında hassas ve ilgili iseniz Artizan Pastırma Çeşitleri ve Artizan Evlik Sucuk kategorimize göz atabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.